10.03.2010

Färdigslipat!

Yay!
Min älskade Bob har slipat färdigt våra underbart, sågspånsdoftande golv! Så här fina blev de:
Nu kommer de ju i och för sig bli vitmålade men ändå. Det är ju sådan skillnad. Kolla själva!Ni som inte slipat golv själva innan undrar säkert om det var svårt. Innan jag svarar på det ska jag berätta en annan sak. Innan vi slipade golvet i vår lägenhet sa de flesta:

-Gör inte det själva, det kan bara bli bra om en fackman utför jobbet.
eller:
- Jaja, ska ni ge er på det själva se för fan till att ni inte stannar till med slipen för då blir det stora gropar i golvet.
eller:
- Det blir så dammigt och det sprider sig överallt så ni blir aldrig av med det. Bättre att anlita någon som kan.
Okej. Visst kan det vara lite trixigt men det beror också på hur man är som person. Är man villig att försöka själv men få lite skavanker på köpet då är det nemas problemas. Slipa på och googla ordentligt innan ni börjar.

Är det så att man är perfektionist, då anlitar man någon som kan. Det kostar och kan vara omständigt men då blir det med allra största säkerhet bra. Dammigt blir det hur man än vänder och vrider på det. Men, bor man, som vi gör, i en röra så spelar det inte så stor roll. Det måste ändå dammas ordentligt. Hur som helst är det att rekommendera att man håller dörrar ut i hall och in till andra rum stängda!
Jag och Bob slipade i vår lägenhet när jag var gravid i 8:e månaden. Det var svettigt och roligt och faktiskt ganska lätt. Visst hade golvläggar- Olle stått och pekat på vissa hörn där vi inte riktigt kom åt eller åt ställen där man faktiskt råkade stå lite länge med slipen så det blev som en liten dalgång i träet. Men, bjuder man inte in Olle slipper man dessa kommentarer och kan vara nöjd med sitt alldeles egna slit. Nu ska ju inte jag ta åt mig äran för de 45 kvm som Bob slipat. Det har han gjort själv och tack vare honom finns det nu tre rum med alldeles sammetsmjuka, lena plankgolv att springa runt på. Här har ni the man, the myth, the legend himself, i full fart med en väldigt tung och dammspridande apparat.Så, vad kostar kalaset? Det är naturligtvis olika beroende på var man väljer att hyra slipmaskinen. Vi ringde de olika färgbutikerna i stan och på två av tre ställen som vi ringde hade någon glad amatör slipat sönder valsen på den stora maskinen. Uppenbarligen är det besvärligt att få dessa reparerade och kan ta flera veckor. Är man oförsiktig kan det alltså bli dyrt och pinsamt. På Ekholms Färgcenter på A6 center i Jönköping kostade kalaset 500 för hyra av slipmaskin och sedan ca. 700 för de olika slippapprena. Då hade vi maskinen över helgen.
Helt okej pris tycker jag, om man nu har sådan tur som vi och hittar intakta plankgolv under lager av masonit och plast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar