Börja med att baka tekakorna!
50 gram Smör
5 dl Mjölk
1 tsk Salt
2 msk Sirap
50 gram Jäst
ca. 3 dl Havregryn
ca. 11-12 dl vetemjöl (eller hälften rågsikt)
Smält smöret, häll i mjölken, låt det bli fingervarmt (37 grader). Blanda en liten del av degspadet med jästen tills den lösts upp och häll sedan i resten av spadet. Häll i sirap och alla de torra ingredienserna som helst bör vara blandade innan(degen skall släppa bunkens kanter, ibland får man ta mer och ibland mindre mjöl). Arbeta degen ordentligt och låt den jäsa övertäckt i 30 minuter. När den jäst färdigt så knådar du till degen och delar den i två bitar. Rulla sedan bitarna till två långa korvar och skär upp en 7-9 små bitar. Platta ut dem till små kakor och nagga med gaffel. Lägg på plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sen ska de in i ugnen på 225 grader i ca. 10 minuter.
Italiensk Ostsoppa
6 dl Vatten
1 -2 buljongtärningar
3 dl mjölk
2 dl Gnocchi eller liknande
200 gram rökt Skinka (eller hälften skinka, hälften bacon)
1 gul Lök
1 msk Oregano
2 dl Grädde
3 bitar Soltorkade Tomater
3 dl Riven Ost
Koka upp vatten, buljong och mjölk. Koka sedan pastan enligt paketets anvisningar (ca. 10 minuter). Fräs under tiden lök, skinka och oregano lite lätt. När pastan har kokat färdigt häller du i fräset i grytan. Tillsätt grädde och hackade tomater och låt koka några minuter. Ta av grytan från plattan och blanda i osten, då får den precis rätt konsistens. Tänk på att inte låta soppan koka efter detta! Toppa med en gnutta svartpeppar och salt om det behövs. Ät och njut. Det är kallt ute och då behöver man lagra!
Mmmm den snor jag... den kommer ungarna tycka om.Tack!
SvaraRaderaPå tal om snor...;)
SvaraRaderaja mums, den får vi testa nån dag :)
SvaraRaderaLåter supergott, ja minus köttet då eftersom jag inte äter det. Men kanske m svamp el sojaflis. Är kass på att laga mat - men nu blev jag lite pepp å inspirerad!
SvaraRaderaönskar jag vore ett barn på ditt jobb... sugen att smaka- för den ser jättegod ut- men inte sugen att laga... kram / Emma
SvaraRadera