2.12.2010

Meringue!

Efter mycket tjat kommer jag nu att dela med mig av receptet till supergoda maränger!

5 äggvitor (spara gulorna till limepajen som ni får recept på i morgon!)
250 g råsocker (det är därför de får härlig brun färg och blir lite mer robusta än vanliga maränger)
100 g hackade hasselnötter eller pistagenötter (mandel, paranöt, cashewnöt. Ja, vilka nötter som helst, dock ej mänskliga! ;)

Vispa vitorna hårt, hårt! Häll i sockret och fortsätt vispa så smeten blir blank och fin. Lägg ut bakplåtspapper på en plåt och bre ut smeten över hela pappret. Strö över nötterna och släng in i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Tyvärr kan ni inte äta den efter det för den ska stå kvar i ugnen över natten utan att man öppnar ugnsluckan. Gör ni det riskerar marängen att mista sin sprödhet och blir kanske inte ens seg utan bara slafsig. Men tålamod är en dygd!

Lycka till och glöm ej det fabulösa receptet som kommer i morgon!

1 kommentar: