10.14.2011

I virkeshallen.

Vad ska man välja bland dessa vackra, väldoftande och välsvarvade konstverk? Jag har tagit mig till ett snickeri för att hitta den rätta stilen. Man kan ju köpa allt sådant här på stormarknader och byggvaruhus men då har man inte så mycket att välja på och det är lätt att allmogestilen blir mer 80-tal än det faktiska allmoge som jag vurmar för. Kvalitén går inte heller att jämföra, på ett snickeri är virket utvalt med kärlek. Har svårt att tänka mig att det är så på andra försäljningsställen.
Det är mycket som ska med hem och man måste räkna ut på rätt sätt vilka längder man ska köpa för att få ut så mycket som möjligt. Jag började med att göra en ritning över rummet och sen mätte jag alla vinklar och vrår så jag gick reda på exakt hur mycket taklist, foder och socklar som behövdes. Sen gäller det att lägga till extra på varje längd eftersom man måste tänka på geringen, som kräver mer trä än vad man kanske tror. Tur att min svåger följde med och hjälpte mig tänka, annars hade allt slutat i en mindre katastrof tror jag. Jag har i alla fall med mig ett gäng brädor hem och nu ska de målas. Jag tror Bubban kommer bo i det finaste rummet i den här delen av byn!

2 kommentarer:

  1. Du är verkligen duktig och seriös! :) Ser fram emot att få se det fina resultatet sen! Kram

    SvaraRadera
  2. Tack tack! Det är ett intresse som växt fram men ibland önskar jag att jag kunde köra lite mer mainstream, det tar på krafterna att hålla koll på alla detaljer hela tiden. Jag är övertygad om att det kommer bli jättefint och att man kommer att känna att den enorma investeringen man gör i både tid och pengar kommer löna sig men jag önskar samtidigt att jag inte behövde försumma mina vänner för att få det färdigt vilket jag verkligen gjort det senaste. :( Självklart hjälper jag er att tapetsera! Jag har aldrig varit i Kalmar heller så det är väl på tiden! Bara ni väljer Easy Up tapeter! Och ja, kom och hälsa på snart! Kram

    SvaraRadera