1.16.2011
I morgon börjar nya livet men i kväll blir det glass
Jag och min kompis Linda brukade fixa den här utsökta glassen någon gång under ett tidigt nittiotal, i dag tänkte jag på den när jag vaknade och kunde inte sluta med det. Här är receptet där smeten är minst lika delikat som den färdiga glassen! Stracciatella för 4-6 portioner. Vispa 3 äggulor, 1 ägg, 1.5 dl socker vitt och pösigt. Vispa i en annan skål 3 dl vispgrädde (den fettsnålare varianten funkar också). Blanda ihop detta i en skål och hacka i ca. 100 gram mörk choklad (blockchoklad funkar). Lägg detta i en form av valfritt format och ställ i frysen i några timmar, den behöver inte vara djupfryst för att smaka bra. Slicka ur skålen och vänta. Sedan njuter du till fullo. Lycka till!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vill bara säga att den är fantastiskt god!!
SvaraRaderaDen ska jag bjuda våra gäster på ikväll! Tack för tipset sötaste Louise! Hoppas ni mår tipptopp allihop! Kram!
SvaraRadera