7.24.2011

Sylt

Inte för att man direkt haft lust att vara sprudlande glad och kreativ den här helgen med tanke på vad som hänt i världen men måste man så måste man. Jag har inte varit ute och plockat bär för det orkar jag inte. Min hjärna och min kropp är så totalt förslappade nu att den enda instinkten som fungerar är den för överlevnad.
Bob har haft sina fyra veckors semester, nu han ligger bredvid mig och har ångest just nu. Våra snickare har varit här i fem veckor, alltså under hela semestern! Inte jätteroligt, men vi kommer ju ha en dräglig boendemijö inom kort iallafall!
En blogg som denna visar bara det som är värt att visas, därför har jag valt att INTE visa 95% av vårt hus som det ser ut på riktigt. Ni kanske känner er bedragna men faktum är att vänner som inte sett huset på länge eller varit här för första gången under de här veckorna har fått se allt och därför är det nu dags att bekänna färg.
Vi bor i ett kaos! Ett kaos som även jag, den evige slarvern, inte pallar med mycket längre. Vi har inga garderober, kläder cirkulerar mellan det provisoriska sovrummet, tvättstugan och varhelst jag känner för att klä av dem för tillfället. Varje gång jag är nere i tvättstugan hittar jag plagg som jag glömt bort att jag en gång köpt och varje gång jag vet att jag ska ha på mig ett speciellt plagg är det som uppslukat. Det är skitigt och dammigt eftersom snickarna inte är så finkänsliga att de tar av skorna när de går in och sen är det bara att inse att fönsterbyte befriar 50 år gammalt damm som gärna sprider sig in i minsta vrå, inklusive min behå! Det är frustrerande att inte veta när det blir färdigt, hur mycket det kommer att kosta eller hur slutresultatet blir och att varje beslut som skall tas vilar i min famn (nja, Bob kanske har lite åsikter han med men ni fattar).
Så, ni som läser andra renoveringsbloggar där man bara radar upp bild efter bild efter bild på något fantastiskt vackert och får det att låta som en enkel match ska veta att det är en lögn. Fan, det är hemskt! Jag blir särskilt irriterad när jag läser på bloggen "jordgubbar med mjölk" där allt är så himmelskt och väggar och golv och reglar och hemmagjorda lösningar bara dyker upp och författaren berättar att hennes man byggde si eller så etc. Det måste vara en lögn, en fasad, som det här? Eller kan en omfattande renovering verkligen vara smidig och i så fall vad gör vi för fel?
Åter till sylten och bären som jag inte plockat. Jag hade kunnat berätta om hur jag stod i hallonsnåren med mina Hunter-gummistövlar i en tunika och lassade i skogsbären för fulla muggar, men det är att ljuga. Eftersom jag en gång börjat koka sylt under sommaren måste jag ju fortsätta, annars tappar jag ju glöden!? och prestationsångesten skjuter i oanade höjder. Är det över nu? Nä, det var ju då räddningen kom. Sommarvikarien på Konsum hade missat att lägga de frysta bären i frysboxen vilket resulterade i kraftigt reducerat pris på just bär, smälta bär förvisso, men ändå bär, plockade av någon annan. Så jag köpte ett par påsar och syltsocker, åkte hem och kokade och fick på kort tid ihop fem burkar sylt, tre hallon- och två björnbärsburkar.
Så kom förbi om ni kan så ska jag bjuda på snickarens snabbkaffe, dammiga rostmackor och halvärlig sylt. Livet är inte alltid perfekt, men vem fan orkar leva utan skavanker? Inte jag iallafall!

3 kommentarer:

  1. Skillnaden kanske är att ni verkligen gör ALLT på en gång, medan folk som "jordgubbar och mjölk" (vet inte vad det är, men gissar..) Kanske gör ett projekt i taget och då blir det ju inte heller så stor yta att ha kaos på åt gången. Så skit i att jämföra med andra! Ni har valt att göra så här och trots kaos och röra så kommer slutresultatet kommer att bli toppen! =)

    SvaraRadera
  2. Syster Leion25/7/11 17:16

    Så sant som det är sagt! Jävligt bar skrivet helt enkelt. Hatten av!

    SvaraRadera
  3. Jag har själv levt i ett renoveringskaos, det är inge kul. Vi gjorde (och gör), allt själva och på samma gång. Släpp alla måsten, vi åt på papperstallrikar säkert i ett halvår, men vad gör det när allt är fixt å färdigt!

    SvaraRadera