2.21.2012

Våga vägra semla!

Inte för att jag inte gillar semlor men just i år tycker jag inte att de smakat så gott. Så idag,på självaste fettisdagen, valde jag att ta fram ett obeprövat recept på matmuffins. Jag gjorde mina medelhavsinspirerade och de blev så goda!

75 g Smör
3 dl Filmjölk
2 Ägg
6 dl Vetemjöl
1/2 tsk Salt
3 msk Bakpulver
Blanda först de blöta ingredienserna för sig och de torra för sig. Blanda sedan ned mjölblandningen i äggblandningen så att det blir en tjock smet.
Fyllning:
100 g Fetaost
100 g Riven Ost
5 st Soltorkade tomater
1 liten Rödlök
1 näve Svarta Oliver

Hacka ingredienserna i lagom stora bitar och blanda försiktigt i dem i smeten. Lägg sedan upp smet i tolv stora muffinsformar, jag gjorde egna av bakplåtspapper, och grädda i 20 minuter i 200 grader. Det blir smarresmaskens! Servera med en kopp te med lite philadelphiaost till och du äger. Vill man slänga i en annan blandning av fyllnadsmaterial är det bara fantasin som sätter gränser, tänk på det!

2 kommentarer:

  1. Shit, ser supergoda ut! Själv vägrar jag semla med cornflakeskakor... Fast jag blev lite sugen innan ändå, när de pratade om semlor på nyheterna. Typiskt nog var det kl19 nyheterna och just kl19 så stänger Hemköp...

    SvaraRadera
  2. Mmm..det ser mums ut, även om jag alla dagar väljer semla ;)

    SvaraRadera